Corona

Wat betekent dit voor u?

Op deze pagina leest u algemene informatie wat voor u als ouder van belang is. Algemene maatregelen vanuit de overheid en de meest recente ontwikkelingen. Tevens hebben wij een protocol opgesteld met maatregelen die De Zoete Bijtjes hanteert voor een zo veilig en gezond mogelijke opvang. Dit protocol is onderaan de pagina te vinden. Gezien de maatregelen kunnen veranderen, kan de informatie in deze blog daarom worden aangevuld of aangepast. Onderaan treft u een vraag en antwoord met een link naar de meest gestelde vragen van de ouders.

Nieuwe maatregelen met ingang van 11 mei 2020

Sinds maandag 11 mei zijn de kinderopvang en de buitenschoolse opvang weer open.
Kinderen van 0 tot 4 jaar zijn welkom op de reguliere contractdagen. Voor de BSO-kinderen
geldt dat de BSO uitsluitend beschikbaar is op de dagen dat uw kind ook naar school gaat. Gaat uw kind dus niet naar school, dan is de BSO niet beschikbaar. De meest recente ontwikkeling is echter dat vanaf 8 juni de BSO weer volledig opengaat. Uw kinderen zijn dan ook weer welkom vanaf 8 juni op de reguliere contractdagen. De noodopvang blijft open tot 1 juli (zie hieronder).

De eerdere richtlijnen van het RIVM blijven ook hierbij in stand. Als het kind een van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, of verhoging tot 38 graden of een huisgenoot heeft met verkoudheidsklachten en koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid, dan blijft het kind thuis.

Neem contact met ons op als er bij u vragen hierover ontstaan. Onze medewerkers doen
al het mogelijke en we hopen dat we heel snel weer alle kinderen kunnen opvangen.

Noodopvang voor kinderen van ouders werkzaam in de zorg

Ouders werkzaam in de zorg werken vaak onregelmatig, en dat maakt het moeilijker om
voor uw kind geschikte opvang te vinden. Denk maar aan bijvoorbeeld werken in de avonduren, nachten en in het weekend. Wij zijn een flexibele kinderopvang en willen meehelpen in de strijd tegen corona. Wij kunnen ons eventueel aanpassen aan werktijden indien ouders werkzaam zijn in de zorg. De noodopvang blijft beschikbaar tot 1 juli. Neemt u gerust contact op met onze pedagogische medewerkers met vragen met betrekking tot de noodopvang.

Compensatieregeling

De compensatieregeling vanuit de overheid is inmiddels rond. Ouders zullen uiterlijk in juli een vergoeding voor de eigen bijdrage ontvangen. Dat heeft de overheid op 17 april bekendgemaakt. Alle ouders worden zo spoedig mogelijk hierover geïnformeerd.

Verder is vanuit de meest recente ontwikkelingen omtrent de compensatieregeling voortgekomen dat deze vergoedingen stoppen in verband met de volledige opening van de BSO.

Alle recente informatie met betrekking tot de BSO en KDV kunt u lezen op de website
van de Rijksoverheid die u kunt vinden in de onderstaande link:

 

Veelgestelde vragen & antwoorden

Als ouder heeft u vast vragen met betrekking tot de kinderopvang & BSO over de meest recente ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld de maatregelen. Voor de meest gestelde vragen en antwoorden verwijzen wij u naar deze link:

 

Waar kan ik terecht voor specifieke vragen?

Wij gaan weer open vanaf 1 juni conform de richtlijnen van het RIVM. Wij vinden de gezondheid van uw kinderen, de medewerkers alsmede de ouders van groot belang en zullen daarom verschillende maatregelen treffen om zo verantwoord en veilig mogelijk uw kind kunnen opvangen.

Wij hebben een protocol over de maatregelen die De Zoete Bijtjes heeft getroffen op onze website staan. Voor meer informatie staan onze medewerkers u graag telefonisch of per e-mail te woord.
Tel: 036 880 25 86 of e-mail: info@dezoetebijtjes.nl

De-Zoete-Bijtjes-small-logo-200x100

“De Zoete Bijtjes” is een kleinschalige kinderopvang in Almere, voor kinderen van 0 t/m 12 jaar.

CONTACTGEGEVENS

Walt Disneyplantsoen 92
1325 SX Almere
0368802586
info@dezoetebijtjes.nl

© Alle rechten voorbehouden